omgeving

Vakantiewoningen den overkant

OMGEVING


Den overkant is gelegen in het dorpje Keiem, deelgemeente van Diksmuide. Op wandelafstand vindt u de bruisende dorpskern waar u een vers brood kan halen bij dorpswinkel 'de Sparre' of een fris pintje kan drinken in cafe 'de Kroeg'.


Keiem is een gedroomde uitvalsbasis.  Wandelen of fietsen in de groene omgeving of genieten van een dagje aan zee (15km). Men kan er ook even verwijlen in de dorpen en steden van de Westhoek (Ieper, Diksmuide, Brugge, Veurne,..).

Of zelfs even over de grens (30km) om een onbekend maar wondermooi Frans-Vlaanderen met Hondschote, Sint-Winoksbergen, Sint-Omaars te gaan ontdekken.


't Kakelend kippenmuseumS?


 Vakantiehuis den overkant is gelegen aan de overkant van 't kakelend Kippenmusum.

t Kakelend Kippenmuseum is een kinderboerderij, maar dan anders.

Naast de vele soorten kippen vind je er fazanten, duiven, kwartels, patrijzen, ... Er zijn ook konijnen, cavia's, geiten, schapen, varkens, pony's, ezels en nog zoveel meer... Kortom een hele beestenboel, samengebracht in een educatief wandelpark.


Tijdens uw verblijf krijgt u gratis toegang tot het dierenpark tijdens de openingsuren.

Daarnaast kan u er ook genieten van een hoeve-ijsje, verse pannenkoeken of een streekbiertje


WO I


De westhoek kent heel wat momumenten en herdenkingsplaatsen van de Eerste Wereldoorlog 1914-1918. Den overkant ligt op 6km van Diksmuide centrum. Een levendige stad met een verhaalrijke geschiedenis. Je vindt er veel pittoreske hoekjes en  verrassende erfgoed in het oude historische centrum.  De grote markt met zijn Manneke uit de Mane en het Stadhuis, het Begijnhof, de Vismarkt, de Sint-Niklaaskerk, de Kleine en Grote Dijk, de oude Bloemmolens en de jachthaven Portus Dixmuda. Het bezoeken waard!

De Westhoek


In het meest Westerse hoekje van Vlaanderen vind je bossen, strand, heuvels en weilandvlaktes op enkele kilometers van elkaar. Een zaligheid om te ontdekken met de fiets! De vele dorpen & steden bieden de ideale tussenstop om te genieten van streekproducten. 

De Westhoek biedt tal van culturele attracties. Zie www.toerismewesthoek.be voor een overzicht.

Diksmuide


Den overkant ligt op 6km van Diksmuide centrum. Een levendige stad met een verhaalrijke geschiedenis. Je vindt er veel pittoreske hoekjes en  verrassende erfgoed in het oude historische centrum.  De grote markt met zijn Manneke uit de Mane en het Stadhuis, het Begijnhof, de Vismarkt, de Sint-Niklaaskerk, de Kleine en Grote Dijk, de oude Bloemmolens en de jachthaven Portus Dixmuda. Het bezoeken waard!


Contact

tel. 0474 29 50 86

email info@vakantiewoningendenoverkant.be